dilluns, 26 de gener del 2009

Material necessari


Per a poder jugar a bàdminton hi han quatre elements principals: la raqueta, el volant, la xarxa i el camp. També és necessari una roba i calçat adequat.

La raqueta:
Són molt lleugeres (70-100 grams sense cordatge les més bones). Estan fetes de fibra de carboni i altre materials. La fibra de carboni és molt dura i resistent tot i ser tan lleugera.
El cordatge d ela raqueta varia segons el gust del jugador. Varia entre 80 i 130 newtons. Està fet de naylon o de greix de balena.
A la foto tenim un exemple de raqueta de bàdminton.

El volant:
Normalment la gent no li diu volant, sinò que, li diuen "pilota, plumillaHi han dos tipus de volant: el volant de plomes i el volant de naylon.
-El volant de plomes està composat per 16 d'elles unides a un suro ovalat. Té forma cònica oberta. És més ràpid i directe. Aquest volant s'utiliza més a les competicions d'alt nivell o nivell mitjà. A la foto de l'esquerra tenim un exemple de volant de ploma.

-El volant de naylon és un volant que imita la forma del volant de plomes tot i que està fet amb naylon. És ,és resistent i s'utilitza a nivells d'iniciació, ja que es realenteix molt i fa que el volant no fagi una trajectòria tan recta. A la foto tenim un exemple de volant de naylont i la seva capsa.

La xarxa:
La xarxa és situa al mig del camp i fa 1,55m als laterals i 1,524 al mig. Es recolza sobre dos pals situats sobre les línies de dobles (les més exteriors). El seu ample és de 0,76m. Aquí a la reta tenim una imatge que ens mostra com aniria la xarxa.

El camp:
El camp total (dobles) fa 13,4m de lalrgària i 6,1m d'amplària, però a individual el camp es redueix a 5,18m.
Les zones de servei estan delimitades per una línia central que divideix l'ample de la pista (sobre la qual va la xarxa) i a 1,98m de distància es troba la línia de saque. Aquí asota tenim un dibuix d'un camp de bàdminton.